Студен душ за Горан Брегович - Молдова не го иска в страната

Музикантът и неговата група са силно разочаровани от този факт

Горан Брегович

Горан Брегович

Световноизвестният музикант Горан Брегович и неговата група не бяха допуснати в Молдова, въпреки че вече бяха кацнали на международното летище в Кишинев, съобщиха организаторите на фестивала Gustar, който се провежда тези дни в страната.

"Със съжаление ви информираме, че групата на Горан Брегович няма да може да присъства на планирания концерт тази вечер по причини извън контрола на организаторите на фестивала или артистите. За съжаление, те не бяха допуснати в Република Молдова, въпреки че вече бяха кацнали на международно летище в Кишинев“, се казва в съобщение, публикувано на официалната интернет страница на организаторите в социалната мрежа, предава "Фокус".

В първа реакция на Брегович, предадена от продуцентския му екип, изпълнителят се извинява на феновете си и уверява, че ще положи всички усилия това да не се повторя.

"Бяхме много разочаровани, когато не ни позволиха да влезем в Молдова на летището в Кишинев без никакво официално обяснение. Обикалям много с моите музиканти из цяла Европа и никога не съм имал трудности никъде... Много съжалявам, че бях лишен от радостта и удоволствието да бъда пред вас този път, но мога да ви уверя, че заедно с моя екип ще се опитаме да сме сигурни, че следващия път моите изяви в Молдова няма да срещнат никакви пречки“, подчертава Брегович.