Срутиха се кулата и покрива на Нотр Дам(видео)

Чрез туит френската полиция призова гражданите и гостите на града да избягват района

Катедралата Нотр Дам подаде под пламъците. Срутиха се кулата на готическата катедрала, както и целят й покрив, съобщава France 24,  цитирани от Канал 3.  

Движението по остров Сит е блокирано, а около него са се събрали стотици хора, които наблюдават случващото се. На мястото пристигат нови и нови автомобили на службите за извънредни ситуации.

Пожарът е избухнал в 18.50 часа местно време. Той, най-вероятно, е свързан с реставриращите дейности, които текат в момента на мястото, съобщиха от пожарната.

Заради пожара в катедралата Нотр Дам в Париж френският президент Еманюел Макрон отложи речта си, в която трябваше да обяви първи мерки в отговор на исканията на "жълтите жилетки".

Чрез туит френската полиция призова гражданите и гостите на града да избягват района и да направят път за спасителните машини.

Също в "Туитър" кметът на Париж Ан Идалго описа инцидента като "ужасен пожар"."Пожарната служба на Париж се опитва да постави под контрол пламъците'', написа тя, като помоли гражданите да спазват кордона около катедралата.