Вавринка отнесе Григор Димитров на старта на Уимбълдън

Швейрцарският тенесист успя да се наложи над българина след оспорван двубой почти три часа

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров за първи път, изключвайки дебютното му участие, отпадна в първия кръг на най-популярния тенис турнир - "Уимбълдън". Първата ни ракета се сгромоляса на старта срещу 33-годишния Стан Вавринка след загуба с 1:3 сета (6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6) след почти три часа игра.

Кризата в резултатите на българина продължава и той губи мач след мач още в началото на турнирите. Новините за него не са никак добри, тъй като Вавринка не влезе в двубоя в добра форма и бе твърд аутсайдер. Малцина тенис специалисти очакваха подобен развой.

Григор започна страхотно мача и даде заявка за убедителна победа след бърз първи сет за 6:1, но след това позитивните черти в играта му започнаха да изледняват, както се случва все по-често в мачовете, в които повежда.

 

Вавринка обаче заслужава похвала, защото напомни за най-добрите си дни и показа защо е трикратен шампион на турнирите от Шлема. Швейцарецът бе учудващо постоянен на сервиса си и припомни за смъртоносния си бекхенд.

Този на Димитров също бе по-добър в сравнение с последните мачове, но купища непредизвикани грешки и пропиляни възможности направиха резултата закономерен.

В третия сет българинът пропиля аванс от 5:2 гейма и там някъде се пречупи психически. Вавринка го изравни и взе втори пореден тайбрек, въпреки че и в двата изоставаше с мини пробиви в хода на техния развой.

Тъмните облаци над българина не се разсейват и можем само да се надяваме на коренна промяна в представянето му занапред.

Вавринка ще играе с италианеца Томаш Фабиано в следващия кръг.