Мисия невъзможна: Провал на преговорите за мач между Кобрата и Милър

Следващият вариант за съперник на Пулев е Хюи Фюри - 23-годишен британец, братовчед на бившия световен шампион Тайсън Фю

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Мач между Кубрат Пулев и Джарел Милър се оказа мисия невъзможна, след като преговорите за двубой между двамата окончателно пропаднаха. Причината е, че американският боксьор не желае да се боксира в България, обяви промотърът му Дмитрий Салита.

Международната боксова федерация (IBF) насрочи търг за елиминационен мач между Пулев и Милър, който да излъчи задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа, пише "Дневник". Търгът беше спечелен от българския боксьор и промотърската компания Epic Sports, в която съсобственик е друг българин - Ивайло Гоцев. Те предложиха 2.11 милиона долара, за да придобият правото да определят условията на двубоя.

Желанието на Пулев и Epic Sports беше мачът да е през септември в София. Международната боксова федерация даде на Милър и екипа му срок от 15 дни да обявят дали приемат, или отказват двубоя.

"Опитахме се да направим мача в САЩ или поне на някое неутрално място, но не можахме да се договорим. Джарел иска да се бия с най-добрите в света, а Пулев е много добър боксьор. Обмисляхме този мач, но просто локацията не ни устройва", каза Салита пред "Скай спортс".

Милър е вторият съперник, който се отказва от мач с Пулев. IBF първоначално насрочи двубой между българина и британеца Дилиън Уайт. Тогава отново имаше наддаване, което беше спечелено от Epic Sports с оферта от 1.5 млн. долара.

Уайт щеше да получи 375 хил. долара от наградния фонд, но се отказа и си уреди по-доходоносен сблъсък с доскорошния световен шампион на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър във Великобритания.

Следващият вариант за съперник на Пулев е Хюи Фюри. 23-годишният британец, който е братовчед на бившия световен шампион Тайсън Фюри, заема петото място в ранглистата на IBF.

Четвърти е руснакът Александър Поветкин, но той ще се боксира с Джошуа като претендент на Световната боксова асоциация (WBA).