Русия пращала платени "фенове" на Олимпиадата, трябвало да изглеждат "вдъхновени"

Русия е наемала срещу хонорар от 100 хиляди рубли "фенове" на стортистите си на Олимпийските игри в ПионгЧанг. Те трябвало да осигуряват "правилно поведение и красива картина по време на телевизионните предавания", съобщава http://www.newsru.com.

Те всъщност заминали за Олимпиадата като на работа или командировка - те предварително лбили подбрани сред "младежки активисти и общественици" в различни руски региони.

Те трябвало по време на състезанията активно да подкрепят руските спортисти, да проявяват силен интерес към случващото се, да не се разсейват, да не си гледат телефоните, така че камерата изненадващо да не "хване" безучастно изражение.

Платените "фенове" били финансирани чрез организации близки до градскитке администрации. В Санкт Петербург, например, групата от "наемни привърженици" била от 300 души, на които бил раздаден "Регламент с правилата за поведение", предоставени билети на централни места, за да може "вдъхновените им лица" непременно да попаднат в обективите на телевизионните камери.