Паро Никодимов бесен на ЦСКА: На публиката ѝ омръзна да сме втори, трябва ни български треньор!

Харесвам умерения тон на Петър Хубчев, при националите определено има живец

Аспарух Никодимов

Аспарух Никодимов

"На публиката на ЦСКА й омръзнаха вторите места, вече десет години. Има изчерпване на търпението. Загубите в ключови мачове като с Левски и Лудогорец със сигурност доста подразни феновете. В Левски публиката се върна засега - имат нов треньор и изживяват известен игрови подем". Това заяви пред sportal.bg легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов. 

"Треньорът Ел Маестро има някаква европейска визия и поведение. Бил е помощник в Бундеслигата, но няма опит като старши-треньор. Ще го кажа отново - за мен винаги ЦСКА успява с български треньори. Нали си спомняте и мен ме смениха с италианеца Луиджи Симони. Бил голямо име. И като е голямо име, какво направи с ЦСКА? Изпратиха го набързо. Много са факторите, които влияят на треньорската работа. Според мен основната битка ще се води между ЦСКА и Лудогорец. Левски ги слагам малко по-надолу, но те могат да поднесат изненада все пак. А и тези спонсори, които се навъртяха отново там... Да попитам - как винаги все на тях се натискат тези спонсори? Проблемът е, че всички искат бързи резултати. Взимат се евтини чужденци - ние не сме Англия или Испания все пак. Много хора не обръщат внимание, но климатът също влияе съществено. Някои от чужденците през есенните и зимните месеци гледат просто мачът да свърши по-бързо. Това го знам много добре. Непрекъснато се продава някой и се купува друг", каза още Паро Никодимов. 

"Фактът, че нямаме висока класа, го знае всеки. Но на мен ми харесва умереният тон на Петър Хубчев. Очевидно човекът си знае работата. В тима определено има живец. Яд ме е, че в Кипър нямахме и късмет. Като нямаме големи фигури, на този етап това е максимума. Похвално е, че станаха добър колектив. Обиколихме доста градове, а има и още доста покани - Разград, Велико Търново, Видин, Козлодуй. За съжаление зимата започва и много сме зависими от капризите на времето. Иначе за мен турнето е удоволствие. Виждам как хората още много се интересуват. Публиката на ЦСКА из цялата страна е жива и това е най-важното!", заяви специалистът.