Футболна Европа се смее на Спартак (Москва)

Българският национал Ивелин Попов остана на пейката и въобще не се появи в игра за Спартак

Ливърпул завърши като победител група "Е" на Шампионската лига, след като мърсисайдци унижиха по безкомпромисен начин руският шампион Спартак (Москва). Преди мача на "Анфийлд" се считаше, че гостите имат шансове да спечелят срещу своя именит съперник, а успехът щеше да ги прати в елиминационната фаза през пролетта, пише Топ спорт.

Англичаните показаха кой кой е във футбола и зашлевиха с разгромното 7:0 своя опонент. Дано Максим Тук - хулиганът виновен за боя между българските "ЦСКА" и "Локомотив" ПЛ, да е гледал внимателно мача, защото това се случва, когато прехвалените руски спортисти срещнат истински отбори. 

В мача над всички беше Филипе Коутиньо, който доказа защо е толкова желан от колоса Барселона. Бразилецът се отчете с хеттрик. Две попадения заби Садио Мане, а по едно добавиха Роберто Фирмино и Мохамед Салах.

Интригата приключи още преди да са изтекли 20 минути. Ливърпул вече водеше с класическото 3:0 пред погледа на българския национал Ивелин Попов, който остана на пейката и въобще не се появи в игра за Спартак.

Ливърпул завърши на първо място с актив от 12 точки, докато тимът от Москва ще играе напролет в Лига Европа, след като събра 6 точки.