Матей Казийски пред завръщане в националния отбор

Председателят на федерацията Данчо Лазаров нямал различия с волейболиста

Матей Казийски

Матей Казийски

Президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров е очаквал по-добро представяне от националния ни отбор на световното първенство, на което страната ни бе домакин заедно с Италия. Според него раздялата със селекционера Пламен Константинов е станала по взаимно съгласие и в бъдеще той отново може да се завърне в тима ни.

Лазаров разкри, че няма никакви различия с Матей Казийски, който отказа да играе за България заради напускането на бившия селекционер Радостин Стойчев. Президентът на родната федерация е готов да проведе разговор с играча и съществува вероятност посрещачът да облече отново националната фланелка. Въпреки проблемите с контузии на основните ни играчи Данчо Лазаров е очаквал България да стигне до финалната шестица в Италия.

Новият селекционер на националния ни отбор няма да бъде обявен скоро. Това ще стане, когато бъдат поставени цели за следващите големи първенства, на които страната ни ще участва, включително и квалификациите на Олимпийските игри в Токио през 2020г.