Съдът отложи с час началото на делото срещу Десислава Иванчева

Това стана по желание на зам.-кметът Биляна Петрова, която поиска да й се даде време, за да се запознае със свидетелските показания

Специализираният наказателен съд отложи с 1 час началото на делото срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров, който беше обвинен в съучастие при взимането на подкуп в размер на 70 000 евро на 17 април 2018 г. от бизнесмена Александър Ваклин. Това стана по желание на зам.-кметът Биляна Петрова, която поиска да й се даде време, за да се запознае със свидетелските показания на 11-те свидетели.

„Вярно е, че получих материалите по делото, но това се случи на 16.10 след 17 ч. Информацията е много, а времето твърде кратко, за да се запозная с казаното от свидетелите. Тази информация е изключително важна, защото идва от служители на Столичната община. Моля делото да се отложи, за да имам повече време да се запозная с материалите”, каза в съдебната зала Петрова.

Тя се оплака и от това, че не може да се среща тайно с адвокатите си и разговорите им стават достояние на охраната. Петрова добави, че са лоши условията в помещението на Сливенския затвор и че през целия ден там е тъмно, а тя има проблем със зрението.

Съдия Иво Хинов заяви, че единствено може да даде време, за да се запознае със свидетелските показания, но другите обвинения ги намира за неоснователни.