Въпреки анатемата на Дядо Николай, дъжд от падащи звезди се изля отново от Персеидите

Скандалният духовник никога не е заклеймил сребролюбието, лукса и служенето на небългарски интереси, защото е обсебен от тях

Снимка: bТВ

Снимка: bТВ

Пловдивският владика Николай е майстор на скандали, смесвайки религията с науката. Митрополитът, известен с любовта  си към скъпи вещи – часовници, автомобили и т.н., заклейми преди две години наблюдаването на метеорния дъжд от звезди на Персеидите. Снощи отново бе пикът на небесното явление. Но Господ пак не чу анатемата на своя объркан служител - в небосвода се виждаха около 100 падащи „звезди” на час. Условията за наблюдение  също бяха благоприятни, защото Луната бе в последните си фаза преди новолуние и отразената от нея светлина бе  съвсем слаба. Според скандалния духовник обаче небесното шоу предразполагало към разврат.

Ето какво заяви владиката преди две години за небесното явление:

„Ще се намеся драстично в астрономията, защото тя вече ужасно се намеси в морала, в живота на православните християни в България. Тази нощ младите хора ще лежат по разни поляни, за да гледат звездите и Бог знае какво още ще правят. Това са младежи, които вместо да изучават Бога Господа Исуса Христа, в училище изучават йога, даже на матурата пишат за тази покваряваща гимнастика. Тези млади души имат нужда от спасение, затова забранявам Персеидите! Анатема!”

Унесен в собствените си страсти, владиката съвсем забравя, че като всяко нещо в този греховен свят и падащите звезди са божие творение. Духовникът обаче до сега нито веднъж не е анатемосал човешката слабост по лукса, сребролюбието, разгула и предателството на род и родина, служейки на руски, а не на български интереси.