"Сън" с измислени новини по руски стандарт за баба Ванга

Много от предсказанията на ясновидката едва ли ще се сбъднат

баба Ванка

баба Ванка

Журналисти от британския таблоид „Сън” вероятно нямат достатъчно атрактивни новини, затова отново припомниха съмнителните предсказанията на българска пророчица Ванга за 2018 г. - събития, които според изданието, може да променят из основи световния ред.

Ясновидката е предполагала, че Китай през 2018 г. ще стане следващата супердържава, която ще измести САЩ. Според изданието има определени предпоставки това да се случи.

Ако през 1979 г. делът на КНР в световната икономика е бил 4,1%, то през 2015 г. този показател е станал 15,6% и продължава да расте. В същото време делът на САЩ постоянно намалява и през 2015 г. е бил само 16,7%.

Освен това Ванга е предполагала, че човечеството ще може да добива някаква "нова форма на енергия" на Венера. Но на този етап никакви подобни мисии към Венера не са планирани и това пророчество едва ли ще се сбъдне, пише изданието.

Всички тези съмнителни предсказания през последните години се артикулират по различни поводи, но най-вече от руските медии. В повече от материалите предсказанията на баба Ванга се използват, за да оправдаят несгодите на Русия и провалената путинова политика. В България пък от името на пророчицата често спекулират бившата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева и художникът Светлин Русев, които винаги са афиширали близките си отношения с ясновидката от Петрич. Никой досега обаче не е показал документални доказателства на нейните пророчества.