Радеви грейнаха на чаши – кич, кич, ама русофилите се радват

Символ на държавността

Символ на държавността

Съборът на Копринка е барометър – до колко могат да изпростеят нашите русофили и до каква степен кичът и масовото съзнание покваряват ума на българина и се покриват с въжделенията на държавниците ни. На битпазара вече се появи и чаша с лика на най-видния русофил – президента Румен Радев. На вчерашния събор край Казанлък са се предлагали три разновидности с лика на държавния глава, а неизменно до него е така наречената първа дама, популярна и като генерал Деси. И двамата са на фона на националния герб, а на една от чашите Радев е с фуражка, за да напомня за генералския му период. От всички чаши обаче бащата на народа гледа строго и справедливо като чичко Сталин.

„Кич, кич, ама народът се радва”, казвал с ирония бащата на кичознанието – покойният проф. Иван Славов. И Радеви сигурно се радват – увековечиха ги на чаша. Утре  босовете на ширпотребата могат да пуснат и други версии: „Радеви касичка”, да грейнат на ковьорче или да лъснат на етикет с грозданка, произведена в елитните цехове на цар Киро или Миню Стайков.
В президентството пък могат да променят протокола и да поднасят вода и напитки на височайшите гости в чаши с лика на Радев, така поне със сигурност чуждите държавници ще бъдат впечатлени.