Добрина Чешмеджиева скастри главния секретар на Радев: Искате да ме оставите без работа!

Водещата се вбеси заради опитите на Димитър Стоянов да обсеби разговора в БНТ

Добрина Чешмеджиева

Добрина Чешмеджиева

„Процедурите за покупката на военните ни самолети не бяха безсмислени. Трябваше да разберем какво трябваше да купим чрез дискусия в парламента". Това заяви пред БНТ зам-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Той отговори на Славчо Велков от БСП, че самолетите не се произвеждат. "Дори имахме по-къс срок, отколкото други държави за преговори за американски самолети. Не става въпрос за пари, защото нямаме договор, а самолетът ще се произвежда. Ключът е в парламента, който прие мъдро решение да има договор за прегори със щатите", коментира Запрянов.  

Главният секретар на Румен Радев Димитър Стоянов потвърди тезата на "Дондуков" 2, че не трябва да се купуват американски самолети, защото били по-скъпи. Той обаче не успя да отговори на тезата, че след евентуалното закупуване на "Грипен", каквото е желанието на Румен Радев, трябва да се дават средства за допълнително въоръжаване. „Съжалявам, че управляващите взеха предварително решението за Ф-16. Кое е по-добре – да вземем 10 или 8 самолета? Как е избран, при положение, че не знаем колко струва един летателен час. Имам опасение да не остане на земята", коментира Стоянов. Водещата на предаването "Референдум" Добрина Чешмеджиева се опита да го прекъсне и го репликира, че ще я остави без работа, ако продължава да взима думата когато си иска и да не оставя право на останалите гости да се изказват.

Червеният депутат Славчо Велков отново заговори за опорните точки на БСП и как народните представители не са спазили процедурите за закупуване на изтребители. Неговите колеги от БСП повтарят същите аргументи, като подчертават, че не са против Ф-16, а само срещу процедурата за купуването на машините.