Скоро българските БТР-и ще бъдат на фронта – Украйна започна модернизацията им

Снимки, които показват започналата модернизация в Украйна на пристигналите от България близо 120 БТР-и, са публикувани в украинския сайт mil.in.ua. За това съобщава на страницата си във Фейсбук Ивайло Мирчев. 

В поста си депутататът от ПП-ДБ отбелязва:

„Ремонтът на бойните машини ще подобри тяхната мобилност, защита и огнева мощ. За тази цел старите двигатели и скоростни кутии се заменят с нови - немски, с двойно по-голяма мощност. Люковете са сменени с по-удобни за войниците врати. Серия промени има и в интериора. Инсталирана е украинска система за нощно виждане, камери за движение в тежки условия, както и термооптичен прицел. За да отговаря на по-висок клас защита е поставена допълнителна бронировка Armox 500T. Подобрения има и по окачването. Поставени са съвременни навигационна и комуникационна системи.“

Мирчев подчертава, че се очаква в близките месеци да завърши модернизацията на всички предоставени от складовете на българското МВР БТР-и. Скоро те да бъдат на фронта и да помогнат на Украйна да върне свободата си и отблъсне руския агресор.

Припомняме, че депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев беше един от най-активните народни представител по отношение на това българските БТР-ите да потеглят възможно най-бързо за Украйна, реагирайки остро срещу опитите това да бъде осуетено заради мудните действия на бившия вече военен министър Тагарев.