Сидеров: Цветанов е политик, сравним с Дьо Гол, Аденауер и Кенеди

Лидерът на "Атака" е притеснен за евровота, иска по-нисък праг за влизане в ЕП

Волен Сидеров

Волен Сидеров

По-нисък праг за влизане в Европарламента поиска лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

„Предлагам да се спази европейският норматив, а в момента българският Изборен кодекс го нарушава. Европейският норматив казва, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за ЕП бариерата реално е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии“, коментира в интервю за БНР партийният лидер и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров. Той подчерта, че предложенията му са останали в сянка.

По думите му, ГЕРБ определя всичко в парламента, а думата на Патриотите нямала никаква тежест.

„От доста време групата на Патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история – той наистина е много опитен политик и той отдавна не залага кворума в парламента на групата на Патриотите“, а по-скоро на ДПС и "Воля", подчерта Сидеров.

"Седейки в парламента, не мога да бъда част от управлението. Нещата, които съм предлагал, не са минавали... Малката коалиция влезе в управляващата коалиция с намерението да направи неща, касаещи доходи, пенсии и т.н. Вместо това ни се предлага да похарчим 2 млрд. лв. за най-луксозната военна стока Ф-16, която по никакъв начин не ни повишава защитата, а хората ще ме питат – какво стана с пенсиите", умува Сидеров, което обаче навява на обикновен популизъм. 

Сидеров сравни конгреса на ГЕРБ с 13-ия конгрес на БКП и се обърна към ГЕРБ: „Ако искат да приличат на БКП, то нека да върнат цената на тока, водата и парното, както бяха тогава“. Очевидно лидерът на "Атака" не е забелязал, че става дума за предизборна среща, която няма нищо общо с конгрес на политическа партии, за да прави подобни аналогии.

В ефира на националното радио лидерът на "Атака" разкритикува БНР и БНТ. Според него дневният ред на медиите се разминава с този на обществото.