Футболът победи дипломацията: Шведските политици зарязаха бойкота на Русия - ще подкрепят на живо от трибуните викингите срещу Швейцария

Шведските политици, които бяха едни от първите, които подкрепиха дипломатическия бойкот на британските си колеги спрямо Русия преди началото на Световното първенство, биха отбой. Причина за бойкота стана разразилият се скандал с отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, но сега - след успехите на "тре крунур", шведските управници решиха да се появят на трибуните и да подкрепят отбора в 1/8 финала срещу Швейцария. 

"Ние бяхме категорични в мерките си спрямо Русия преди началото на шампионата. Но още тогава бяхме казали, че те ще важат само за първите мачове на националния ни отбор. Сега вече е важно да подкрепим любимците си на място. Консултирали сме се с други бойкотиращи страни на дипломатическо ниво, като Великобритания и Дания и те нямат нищо против нашите намерения", заяви външният министър на Швеция Маргот Валстрьом пред "Афтонбладет". 

През последните Швеция - и особено столицата Стокхолм, са напълно обзети от футболната мания. Министърът на финансите Магдалена Андершон дори отиде на работа облечена с екипа на шведския национален отбор.