Шахматните царици без конкуренция: Отбор на годината за 2023

На второ място е ансамбълът по художествена гимнастика

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Отличието "Отбор на годината" бе присъдено на националния отбор по шахмат за жени.

През миналата година те спечелиха европейската отборна титла в Будва. Наградата получиха Нургюл Салимова и Виктория Радева. Техните съотборнички – Гергана Пейчева, Антоанета Стефанова и Белослава Кръстева - отсъстваха, тъй като се готвят в чужбина.

"Изключително радостни сме за тази награда. Благодаря на хората, които застанаха зад нас и повярваха в нас. Благодаря на треньора ни Петър Арнаудов. Благодаря на всички спортисти, които прославят България. Поклон пред вас." - категорична бе гросмайстор Виктория Радева.

"Благодарим за наградата. Спечелихме първа европейска титла в историята на България. Радваме се, че успехът ни бе отразен в медиите. Радваме се, че хората го оценяват. Шахматната олимпиада е в Унгария. Надяваме се успехът в Будва да се повтори и там." - допълни Нургюл Салимова.

"Благодаря на журналистите. Благодаря на спортистите, които ни прославят по света. Щастлив съм, че момичетата донесоха толкова положителни емоции." - добави треньорът Петър Арнаудов.

На второ място завърши в традиционната годишна класация завърши ансамбълът по художествена гимнастика, а на трето - Лудогорец.