Сашето Симов видя в Русе "новата Катуница"

Според него не е нужно първо да стане дадена трагедия, а след това районът да бъде обезопасен.

Напрежение на расистка основа може да има и се очакваше. Има отсъствие на държавата. Надявам се Русе да не се превърне в "новата Катуница". Или се надява да се превърне? Знаеш ли ги тези социалисти, национални социалисти. Барутът в момента е много сух и може да пламне от една искра.  Така депутатът от БСП Александър Симов, наричан галено Сашето, коментира в "Денят ON AIR" напрежението в ромската махала в Русе, откъдето дойде информация, че група мотористи, около 15-20 души, са нахлули, за да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

"Целият проблем дойде от некачественото отразяване на новината за убийството на журналистката от нашите медии. Съответно световните медии копираха и мълвата се разнесе грешно. Реално проблемът е, че никой не е застрахован и безопасност - дори през деня на алея за бягане", категоричен е социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ромските гета приличат на селища от 19 век, а никой не прави нищо това да се промени.

"Трябва да поставим ромския проблем на масата, за да бъде решен. На него обаче не трябва да се гледа расистки. Това е бедност, която е достигнала до краен предел. Много политически партии имаха интерес да се поддържат гетата. Водят се едни хора да гласуват и така до следващите избори. Проблемът е много голям и той може да бъде решен само чрез своите социални измерения", допълни още депутатът от БСП. Думи, с които не можем да не се съгласим, за разлика от отношенсието му към повечето негови изказвания.

Според него не е нужно първо да стане дадена трагедия, а след това районът да бъде обезопасен.