Сакраменто пречупи Орландо след две продължения, Везенков отново не игра

снимка: EPA/БГНЕС

снимка: EPA/БГНЕС

Сакраменто записа драматичен домакински успех със 138:135 след две продължения срещу Орландо Меджик в мач от редовния сезон на НБА. Българският национал Александър Везенков във втори пореден мач не влезе в игра. Това се случва за трети път в последните четири срещи.

„Магьосниците“ спечелиха първата четвърт с три точки аванс, но „кралете“ отговориха мощно през втория период и на почивката се оттеглиха с преднина от 13 точки. Орландо намали на три изоставането си след третата част.

Последната четвърт беше изключително драматична. Водачеството се смени няколко пъти и 10 секунди преди края резултатът беше равен. Стигна се до продължение, в което преследването продължи до последните секунди и не излъчи победител.

Изключително дискусионно решение на съдиите в края на оувъртайма даде топката на Орландо и гостите изравниха за 127:127. Така се наложи изиграването на второ продължение, което беше решено в самия му край.

Домантас Сабонис отново направи трипъл-дабъл - 22 точки, 23 борби и 12 асистенции, но най-резултатен за Кингс беше Малик Монк, който завърши с 37 точки. Кийгън Мъри добави 28, а Харисън Барнс наниза 17.

Силно за Орландо се представи Паоло Банкеро, който завърши с 43 точки - най-доброто постижение в кариерата му. Джейлън Съгс добави 24. „Магьосниците“ вкараха рекордните в клубната си история 25 тройки, но това не се оказа достатъчно. /БГНЕС