След днешното пролетно слънце - рязка смяна на времето през почивните дни

След днешните пролетни температури през нощта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Около обяд от югозапад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. Валежите, които ще паднат през следващите 2-3 дни, ще покрият месечната норма за февруари. Ще се появи слаб източен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максимални температури ще са между 5° и 10°, в София около 5°. 

През нощта срещу неделя валежите ще продължат, като дъждът в Северна България и високите полета на Западна ще премине в сняг.

В неделя през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0° и 5°.

В източните райони вятърът от североизток ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, на места временно и ще стихне, а впоследствие ще стане южен.