Русофили стягат конференция срещу русофобията в българските медии

Университетски преподаватели и близки до БСП ще чистят образа на Путин и Кремъл

България е обект на нова пропагандна  акция, час от хибридната война, която Русия води срещу нас. На 8 ноември в София ще се проведе VII Международна конференция „Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна жирналистика” (виж програмата й в прикачения файл - б.р.). Тя е организирана от Външно министерство на Руската федерация, Руското посолсjво в София и обичайно заподозряните русофили, които са троянския кон за кремълско влияние у нас.

От разпространената предварителна програма на конференцията става ясно, че лично встъпителни слова към участниците ще поднесат А.Оганесян, главен редактор на «Международная жизнь» (Россия), А.Макаров, посланик на Руската федерация в България, А.Бикантов, шеф на пресцентъра и заместник  директор на Департамента за информация и печат към Външното министерство на Русия. 

От българска страна фронтмени ще бъдат изявената русофилка, обявена и като агент на ДС Снежана Тодорова, председател на СБЖ, издателят на „Русия днес/ Россия сегодня” и на в. „Земя” в България - Светлана Шаренкова, Петър Волгин, червеният депут Иво Христов, шефът на телевизията на БСП Любомир Коларов, Боян Чуков и др. Впечатляващо е участието на преподаватели от УНСС, Библиотекарския университет, Пловдивския университет, утвърдили се като клетки на руската пропаганда в средите на студентите и младежите.

За  характера и целите на Конференцията можем да съдим от предварително заявените доклади. Шефът на СБЖ ще говори за „Образа на Русия в българските средства за масова информация”. Проф. Шаренкова ще наблегне на темата „Средствата за масова информация като инструмент на хибридната война против Русия”. Близката до „Позитано” другарка явно все още не е разбрала, че в Русия се говори за нелинейна война, а не за хибридна. Петър Волгин е избрал тема „Образът на Русия: от нормалния поглед до историческите русофобии” и т.н.

Общото между всички предварително заявени теми за Конференцията е, че акцентират върху образа на Русия като жертва на Запада, русофоби, ЕС, НАТО  и всевъзможни либерални течения. Проблемът на тази конференция е липсата на обективност и баланс в оценките, а и те няма как да бъдат постигнат, след като участниците й са специално подбрани защитници на политиките на Кремъл, които дори не отчитат официалните български позиции, свързани с доктрините на ЕС и НАТО.

Предизвестено е, че на въпросната Конференция няма да има дебат за политиките на Русия и режима на Путин. За тях ще се говори без грам критичност, целта е да бъдат фаворизирани, а престъпленията им към света - прикрити и обезличени. Големият проблем на подобни русофилски форуми е мощното участие в тях на университетски преподаватели които поставят кариерните си и финансови интереси пред бъдещето на  младото поколение.

Прикачени файлове