Русофили, предвождани от Костадин Костадинов опорочиха представянето на „Патриотични уроци” в Добрич (Видео)

Александър Йорданов запази самообладание и отговаряше хладнокръвно на всички провокации

Войнстващият русофил и Александър Йорданов

Войнстващият русофил и Александър Йорданов

Агитката на варненския русофил Костадин Костадинов, представящ се като лидер на „Възраждане” изпълниха заканата си да провалят в Добрич представянето на книгата на Александър Йорданов „Патриотични уроци”. Милеещите за Русия националисти на Костадинов още преди седмица предупредиха, че се готвят да посрещнат Йорданов в Добрич, така както са приели преди месец със скандал представянето на книгата на Иво Инджев „Измамата Сан Стефано”.

На представянето на „Патриотични уроци” в градската библиотека на Добрич групичката провокатори, предвождани от самия Костадинов през цялото време прекъсваха и репликираха с арогантен тон опита на Йорданов да разкаже какво съдържат 38-те урока. Чрез тях за първи път  важни политически дати, събития и личности са разгледани от българофилски, а не от русофилски поглед, а дълго премълчавани и укривани истини са осветени.

Костадинов със заядлив тон настояваше бившият председател на парламента да отговори дали е имало турско робство. Според него в книгата Йорданов отричал това.

Не е вярно, никъде не съм писал, че турско робство е нямало, това е спекулация. Всичките ни народни будители и революционери говорят именно за освобождение, а от кога ще се освобождаваме, ако българите са били свободни и са имали своя държава. По това време трябва да е ясно, че и в империята, която се представя за наша освободителка, е имало също робство и то по-тежко – крепостно. А в същото време в Турската империя е имало българи, които са имали свобода да търгуват, да просвещават децата си у нас и в чужбина, погледнете възрожденските къщи в Копривщица – акцентира Йорданов. 

Това са били къщи на турските подлоги и предатели, репликира го русофилът Костадинов. Той се закани на Йорданов, че ако продължава да говори така за турското робство, утре няма да е в листата на ГЕРБ и СДС на шесто място, а на някое от последните.

Битият от Веселин Марешки Костадинов обвини Йорданов, че книгата му е пълна с лъжи и манипулации. Лъжи били и твърденията му, че граф Игнатиев е дирижирал процеса срещу Левски, а Руската империя е имала интерес да отстрани Дякона като организатор на революцията в България. Варненският провокатор обвини Йорданов крещейки, че нямал никакви доказателства срещу Русия и си измислял лъжи.

Въпреки хулиганското поведение на русофилската агитка, Александър Йорданов запази самообладание и продължи да обяснява с факти и аргументи на публиката манипулираните от русофили и комунистическия режим истини от историята ни.

Вие ще си останете с викането и празните приказки, а аз ще продължа да пиша и казвам истините, с тези думи Йорданов завърши срещата си с хората от Добрич и започна да раздава автографи на почитателите си.

Въпреки предупрежденията и сигналите пуснати до МВР от инициативния комитет, организирал представянето на книгата в Добрич и ръководството на СДС, органите на реда не успяха да неутрализират предварително провокаторите.

Костадинов през последните месеци се представя като шпиц команда на БСП, Корнелия Нинова и Румен Радев. Хората му не се посвениха да опорочат дори националния празник 3 март.