Руски експерти: Кремъл има проблем с обикновения интелект, какво остава с изкуствения (ВИДЕО)

На съвещание на 30 май руският президент Владимир Путин отново говори за бъдещето: "Ако някой може да си осигури монопол в областта на изкуствения интелект, последиците са ясни за всички нас - той ще стане властелин на света. И ние, разбира се, трябва да осигурим технологичен суверенитет в сферата на изкуствения интелект ", каза той.

Къде е мястото на съвременна Русия на картата на бъдещето? Тази тема обсъждат в ефира на Радио "Свобода" професорът от МГИМО Валери Соловей,   историк  и политолог, и икономистът и политолог Владислав Иноземцев, автор на книгата "Неъвременната държава. Русия в света на 21-ви век". Дискусията е в предаването на Михаил Соколов "Лицом к событию"  .

Изглежда, че Кремъл се е примирил с поражението в областта на високите технологии, не поставя сериозно задачата за модернизация,  не иска да наваксва и изпреварва, иска да се скрие от бъдещия свят зад "китайската стена", от там идват и абсурдни проекти като "суверенен  Интернет", смятат експертите.

"В същото време Путин го привличат лаврите  на владетел на света, но  в сферата на новите външнополитически проекти.

"Най-точната характеристика даде известният политически експерт Константив Колачов: "Кремъл има проблем с обикновения интелект, какво да говорим за изкуствения". Чиста истина. По-точно няма как да го кажеш", заяви  Валери Соловей.

интелект. ..", каза той.