Русия разгръща "бойната си сила" - разполага 500 военни самолета на границата с Украйна

На границата с Украйна Русия е разгърнала около 500 бойни самолета от тактическата авиация и 340 хеликоптера от военната авиация. Това обяви на брифинг днес представителя на Министерството на отбраната на  Украйна Вадим Скибицкий, информира сайтът inforesist.org.

По думите му от 2013 г. насам Русия е модернизирала и възстановила цялата мрежа от летища покрай украинската граница, модернизирала и е обновила  арсенала от бойни самолети, включително най-новите, също така е разширила и потенциала на военната си авиация по границата.
Според Скибицкий екипажите на тези руски бойни самолети и хеликоптери са пряко ангажирани във войната в Сирия.

Също така, екипажите имат достатъчно опит за използване на авиацията, бомбите, тактическо очните оръжия срещу цивилното население. Радиусът на обсег на действие на тези въздухоплавателни  средство, разположен по протежение на границата, дава възможност да се обхване цялата територия на Украйна , отбеляза представителят на украинското военно министерство.

Освен това  по границата има и 25 батальона, включващи тактически групи от Руската федерация, способни да изпълняват всяка поставена им задача на територията на Украйна.

превод:Faktor.bg