Румен Петков: Поемам ръководството на АБВ в момент, в който партията се намира в трудна ситуация

Председателският пост на АБВ е преди всичко отговорност за мен – имаме една кауза и тя е България. Това каза новоизбраният председател на ПП АБВ Румен Петков в интервю за Агенция „Фокус“ за каузата му, за новата тактика на партията и курсът, по който поема тя след смяната на ръководството.

Петков обърна внимание, че поема ръководството на АБВ в момент, в който партията се намира в трудна ситуация и реакцията на залата по време на Третия конгрес натоварва с много позитивизъм и с много надежда.

„На тази надежда трябва да се отговори по един смислен, убедителен, политически, аргументиран и обществено-приемлив начин“, посочи той. „В заключителните си думи на конгреса казах, че има три групи хора. Едните са част от пейзажа, вторите са част от проблема. За съжаление тези две групи са много силно представени в нашия парламент. Третата група хора, която в голямата си част се олицетворява от АБВ, са хората, които могат да решават проблеми. Каузата е чрез активен диалог да търсим решение на проблемите, които се изсипват върху страната ни и върху всеки един български гражданин“, допълни новоизбраният председател на АБВ.