Румен Овчаров: Нинова е поканила Иво Христов, за да "прелее" високия рейтинг на президента към БСП

Тази идея за стоенето извън парламента започва да се изчерпва, заяви Овчаров

Румен Овчаров

Румен Овчаров

Началникът на кабинета на президента Иво Христов е бил поканен в листата на БСП за европейските избори лично от Корнелия Нинова. А идеята на тази покана е той да прелее от високия рейтинг на президента към БСП. Това заяви по ТВ+ Румен Овчаров.

"Рейтинът на президента е значително по-висок от рейтинга на партията и самата Корнелия Нинова. Една такава връзка би помогнала на изборите. Политическата идея е в тази посока. Лявото по принцип винаги се е формулирало като иновативно, с нови идеи, но сега вече не предлага нищо. Това е криза на лявото. Трябва да се формулират новите идеи на лявото. Това очевидно не е само джендър идеологията", каза Овчаров.

"Проблемът с "Апартаментгейт" е системен. Оставките го правят по-видим. Това е начинът, по който ГЕРБ работи, причината, поради която ГЕРБ е съзадена - личното облагодетелстване с власт. БСП не е имунизирана. БСП може да бъде обвинявана във всичко, но не е партия, която е създадена заради властта, а заради някаква идея, заради кауза. Заради тази кауза трябва да се вземе властта. Докато при ГЕРБ връзката е директна", каза още Овчаров.

"Можем да спечелим тези избори - БСП стои добре. Тази идея за стоенето извън парламента започва да се изчерпва. Първите седмици положителният ефект от излизането от парламента беше явен и видим, но нещо, което се повтаря прекалено дълго поизчерпва възможностите си", допълни Овчаров.