Румен Христов: Победа на левицата няма да е в полза на страната ни

За СДС и пътят ѝ към ГЕРБ в студиото на "Още от деня" на БНТ гости бяха Румен Христов, председател на СДС и Владимир Кисьов, член на Националния съвет на синята партия. Скандалът с апартаментите в ГЕРБ води до оставка, след оставка. Чака се едно решение, коментаторите и анализаторите предлагат всякакви сценарии. И всичко това се случва в момента, в който СДС се коалира с тях за евроизборите.

Румен Христов, председател на СДС:

Разбира се, че е неприятно, но е хубаво да коментираме изобщо политиците, не само тези, които в момента управляват. Трябва да се коментират и тези, които в момента са в опозиция. Г-жа Бокова, беше съобщено, че още като посланик си е закупила апартамент в Ню Йорк, Лондон и Париж и нищо не се говори за това. Сега за апартаменти, закупени в София, вероятно много по-евтино в Лондон и Париж, голям проблем. Да, ние трябва да внимаваме политиците, но трябва да внимаваме всички политици.

Владимир Кисьов, член на Националния съвет на СДС: По принцип, който е публична личност, трябва да се държи прилично в обществото, в това число и да не попада в такива ситуации. Ще бъде много интересно в следващите дни когато почнат да се появяват и други личности от други политически сили. 
СДС са обвинявани, включително и хора от самата партия, че взимайки решението за свързване с ГЕРБ ще унищожат СДС. Христов обясни, че и на двата национални съвета, на които е получил мандат, нямат нито един глас против - има 10 въздържали се и 74 "за".

Кисьов добави, че форматът ЕНП и бъдещето на Европа трябва да бъдат във фокуса както на СДС, така и във фокуса на всички членки на Европейската народна партия. В момента има споразумение за явяване на евроизборите където СДС ще са член на ЕНП категорично. 

Румен Христов: Става дума за бъдещето на Европа, става дума за бъдещето на България. 
По негово мнение победа на левицата няма да е в полза на страната ни. "Виждали сме ги какво правят, когато са на власт", обясни той.

За това от СДС са търсили възможност да оползотворят десния вот максимално.