"Разбито сърце" е причината за смъртта на Шиниъд О'Конър

Певицата почина точно една година след като 17-годишният й син се самоуби

Шест месеца след смъртта на Шиниъд О'Конър стана известна причината за смъртта на ирландската певица. Неин приятел каза, че тя е починала поради „разбито сърце“.

Шиниъд почина миналия юли на 56 години. Представител на лондонския съд потвърди пред TMZ, че смъртта на звездата се дължи на естествена смърт. Той добави, че разследването за смъртта на певицата е приключило. Потвърждението идва малко след като приятелят и продуцент на певицата Дейвид Холмс каза, че тя е "умряла от разбито сърце" заради трагичната смърт на 17-годишния й син Шейн.

„Въпреки че Шиниъд беше невероятно издръжлива, аз напълно вярвам, че хората могат да умрат от разбито сърце“, каза Холмс.

О'Конър почина точно една година след като 17-годишният й син се самоуби. Малко след смъртта му тя бе приета в болницата. Тя обвини себе си за самоубийството му: „Никой не е виновен за смъртта му освен мен“.

Малко преди смъртта си О'Конър публикува снимка със сина си в мрежата X и написа: "Той беше любовта на живота ми, светлината на душата ми. Бяхме две части от едно. Той беше единственият човек, който ме обичаше безусловно".

През цялата си кариера Шиниъд водеше битки с психичното здраве, включително с биполярно разстройство и с депресията в продължение на много години. Като дете О'Конър е била жертва на сексуално и емоционално насилие от страна на майка си. Певицата е оцеляла от три деца: Джейк, Ройсин и Йешуа.

Въпреки преживяванията си, малко преди смъртта си Шиниъд, според нейни приятели, е оставила впечатление, че е доволна от живота си и прави планове за бъдещето. Певицата разкри в социалните медии, че наскоро се е преместила в "сладък нов апартамент" в Западен Лондон и планира да "пише нова музика" - тя дори намекна за предстоящ албум и световно турне.

По време на кариерата си О'Конър е издала 10 студийни албума. Тя стана известна през 1990 г. с кавъра си на Nothing Compares 2 U на Prince. На музикалните награди Billboard през 1990 г. песента беше обявена за сингъл номер едно в света. /БГНЕС