Расизъм помрачи драматичния обрат на Милан срещу Удинезе

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Милан постигна драматичен успех при гостуването си на Удинезе с 3:2 в двубой от 21-ия кръг на италианската Серия А. Мачът ще се запомни обаче с расистките обиди по адрес на вратаря на "росонерите" Майк Менян, които доведоха до временно прекъсване на срещата през първата част.

Френският страж не издържа на нападките през първото полувреме и след кратък разговор с главния съдия, пое към съблекалните. След десетина минути Менян се завърна на терена, а мачът бе подновен. Иначе, на почивката резултатът бе равен, след като Рубен Лофтъс-Чийк бе извел Милан напред, но домакините изравниха чрез Лазар Самарджич. След паузата Флориан Товен оформи обрата за Удинезе, но воденият от Стефано Пиоли тим се добра до трите точки с късни попадения на влезлите от резервната скамейка Лука Йович и Ноа Окафор.

В класирането Милан остава трети с 45 точки, на четири от втория Ювентус, който е с мач по-малко. Удинезе е точно над зоната на изпадащите с 18 пункта. В следващия кръг тимът от Удине гостува на Аталанта, докато за "росонерите" предстои домакинство на Болоня.

По-рано, Даниеле Де Роси дебютира с победа начело на Рома. "Вълците" надделяха над Верона с 2:1 на "Олимпико", като точни за успеха бяха Ромелу Лукаку и Лоренцо Пелегрини. Попадението за гостите бе дело на Майкъл Фолоруншо. /БГНЕС