Радев-баща: Не чувствам вина

Триколката просто връхлетя в нас, каза съпругата му

"Един нелеп инцидент. И полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина”, каза Георги Радев.

Бащата на президента Румен Радев коментира пред NOVA инцидента, при който се сблъска с триколка в Харманли. Георги Радев твърди, че по никакъв начин семейството не се е опитвало да прикрие инцидента.

Катастрофата става на кръгово кръстовище в града, където колата на Георги и Станка Радеви се удря в триколка.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас”, каза съпругата му.

Акт е написан на мъжа с триколката, а за инцидента се разбра девет дни по-късно. Затова и МВР, и прокуратурата започнаха разследване. Взета е проба за алкохол и наркотици на Георги Радев. Отрицателни са.

Родителите не казали за инцидента на сина си. Той разбрал два дни по-късно. Пострадалият няма претенции към семейство Радеви.

"Ще останем приятели с него, това да ви кажа. Просто не искам нищо повече”, каза Стефан Тодоров.

Вчера министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров разпоредиха проверка във връзка с пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев - Георги.

Това се случва, след като стана ясно, че миналият петък (17 август) на кръгово кръстовище в Харманли Георги Радев блъснал с колата си мъж с триколка. 

Пострадалият Стефан Тодоров е откаран в болница. При инцидента той си натъртил ръката и крака.

"Видях колата, че идва, но помислих, че ще спре. Той не ме е видял - дали от слънцето, дали от нещо друго", разказа пострадалият.

Мъжът е категоричен, че няма никакви претенции към Георги Радев и няма да го съди.

Инцидентът обаче предизвика съмнения, че е имало опит информацията да бъде прикрита.