Протестът пред МВР: Пълна подкрепа за Димитър Стоянов и оставка на министър Стоянов (Видео)

Днес спонтанен протест пред сградата на МВР организира „Боец“ в защита на разследващия журналист от „Бърд“ Димитър Стоянов. 

Участниците в него заявиха категорично своята подкрепа за журналиста и поискаха незабавната оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

Димитър Стоянов бе задържан брутално за 24 часа от органите на реда след провокиран инцидент от служител в НАП по време, когато е пазарувал със своята съпруга в кв. „Хаджи Димитър“. 

Стоянов бе обвинен, че е влязъл в конфликт, при който си е позволил да извади пистолет, за да се защити от доста агресивното поведение на служителя от НАП. 

След съдебно определение журналистът е освободен от ареста. В момента Стоянов не е добре след преживяния стрес. Това е стрес и за цялото му семейство. 

"Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам."

Това разказа журналистът Димитър Стоянов по-рано днес. Пред БНР той описва ситуацията около провокирания инцидент в столичния квартал "Хаджи Димитър".

"Аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в "Пирогов" и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за ТВ участие и като казаха, че нямат екип, потеглих", допълва още Стоянов.