Проклятието на коледните филми - лични драми и нещастия застигат холивудски звезди

Ролите им носят слава и пари, но животът им се оказва сурова приказка

Лиъм Нийсън, снимка: БГНЕС

Лиъм Нийсън, снимка: БГНЕС

Едва ли някой може да си представи Коледа без едно любимо развлечение – коледните филми. Малцина обаче знаят, че някои от звездите в тях впоследствие в живота си преживяват беди и дори истински трагедии. Говори се, че са застигнати от проклятието на коледните филми, макар да е ясно, че става дума единствено за лошо стечение на обстоятелствата, пише „24 часа“.

След “Наистина любов” Лиъм Нийсън губи жена си в нелеп инцидент на ски

Лиъм Нийсън е една от най-големите холивудски звезди, но ролята му в любимия за поколения зрители “Наистина любов” (2003) е сред най-запомнящите се. Там той е овдовял архитект, на когото се налага да преосмисли емоционалната връзка с доведения си син, за да му помогне да открие доверието в себе си.

Животът трагично имитира изкуството и 6 години след заснемането на коледния шедьовър съпругата на Нийсън - Наташа Ричардсън, претърпява нелеп инцидент по време на ски в Квебек, Канада. Тя пада и удря главата си, но се изправя и се връща сама в хотела. Два часа по-късно започва да повръща, усеща жестоко главоболие и е отведена в болница, където изпада в кома. Със самолет е прехвърлена в клиника в Ню Йорк и там издъхва, без да дойде в съзнание.

Нийсън, който по това време е на филмов фестивал, веднага се връща у дома, където остава да бди до леглото на жена си, но му казват, че тя е в мозъчна смърт.

Когато звездата трябва да вземе най-тежкото решение в живота си, той е улеснен от самата Наташа, която го е заклела, че ако изпадне във вегетативно състояние, е длъжен да “дръпне шалтера”. Затова дава съгласие лекарите да я изключат от поддържащите системи.

Взема и друго трудно решение – да дари органите ѝ. За него и двамата им синове остава утехата, че тя живее в трима души, които носят сърцето, бъбреците и черния ѝ дроб. Нийсън никога повече не сключва брак и твърди, че продължава да си говори с любимата си всеки ден.

Славата и богатството едва не провалят живота на звездата от “Сам вкъщи” Маколи Кълкин

Наскоро Маколи Кълкин получи своята Звезда на славата на алеята в Холивуд. Той е щастливо женен и баща на две деца. Но безметежният живот невинаги е бил част от биографията му.

Култовият коледен филм “Сам вкъщи” превръща 10-годишното момче в световна знаменитост. Продължението на лентата, както и филмите “Добрият син” и “Ричи Рич” го изстрелват сред киномилионерите. Той започва да получава по 8 милиона долара за роля.

Момчето израства в семейство със седем деца – баща му е бивш актьор и църковен служител, а майка му работи в колцентър. Обитават малък апартамент, който не може да осигури никаква интимност. По-късно родителите използват парите на сина си, за да си купят голяма къща. 4 години след блестящия му дебют те се развеждат и започват люта битка за попечителство и контрол над парите му. На процеса майката обвинява бащата във физическо насилие и пиянство. Стига се дотам, че 15-годишният Маколи сам дава родителите си на съд, за да им забрани достъп до състоянието си. Според него те го третират като машина за пари.

Всичко това се отразява тежко на психиката на тийнейджъра. С напредването на годините ролите също намаляват, защото той губи миловидното си излъчване. На 18 г. сключва първия си брак и скоро се развежда, а малко по-късно е обвинен и в притежание на марихуана. Следва сложна връзка с актрисата Мила Кунис и все по-голямо затъване в наркотиците.

Днес проклятието е преодоляно и 42-годишният Маколи е успокоен и уравновесен.

Кели Престън, съпруга на Джон Траволта, играла в “Джак Фрост”, умира от рак

В коледната фантастична комедия “Джак Фрост” от 1998 г. Кели Престън си партнира с Майкъл Кийтън.