Привилегията да си кмет в ареста: Вижте как Иванчева не спира да управлява "Младост" и от килията

Кметицата изготвя документи, предава ги е на лица с разрешен достъп за свиждане и те достигат до общинската администрация

Десислава Иванчева и Биляна Петрова в съдебната зала

Десислава Иванчева и Биляна Петрова в съдебната зала

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. 

Установено е, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация. По този начин тя е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането ѝ под стража. 

Иванчева бе арестувана на 17 април заедно със заместничката й Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров. 

Според прокуратурата Иванчева и Петрова са взели 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин като първа вноска от общо 250 000 евро, за да му издадат документ за строеж.