Вижте кой ще отведе Меган Маркъл до олтара

Бащата на Меган – Томас Маркъл – няма да може да присъства на сватбата заради сърдечна операция

Меган Маркъл

Меган Маркъл

Принц Чарлз, бъдещият свекър на Меган Маркъл, ще я заведе до олтара на 19 май за сватбата й с принц Хари, тъй като баща й се възстановява след сърдечна операция, оповести дворецът Кенсингтън, цитиран от световните агенции. 

„Меган Маркъл поиска от Негово кралско височество принц Чарлз да я заведе до олтара в храма „Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор", се казва в комюнике на двореца. „Принц Чарлз е очарован, че ще може да приеме Меган Маркъл в кралското семейство по този начин“.

Около 100 000 души се очаква утре да наблюдават пряко церемонията от мястото на събитието.

Бащата на Меган – Томас Маркъл – няма да може да присъства на сватбата заради сърдечна операция. При това положение бащата на принц Хари – уелският принц Чарлз – ще придружи булката на сватбената церемония. Дядото на Хари и баща на принц Чарлз – херцогът на Единбург – ще присъства на сватбата. Принц Филип е на 96 години и се възстановява от операция на ставите. 

Майката на Меган, Дориа Рагланд, която ще бъде на церемонията в църквата „Сейнт Джордж“ в Уиндзър, днес се среща за първи път с британската кралица. Иначе Меган Маркъл ще има 10 шаферки и шафери на сватбата, всички на възраст под 8 години. Младоженците ще прекарат последната нощ преди сватбата на различни места. Меган, заеадно с майка й - в луксозния хотел „Клайвдън хаус“ на около 15 километра от Уиндзър, а принц Хари с брат му Уилям - малко по-далеч в Аскът.