Новият собственик спря предаванията в Би Ай Ти - до второ нареждане

Сега по телевизията могат да се гледат единствено новини

Предаванията в телевизия BiT са спрени "до второ нареждане“, само ден след като бе обявена продажбата на медията, пише Медиапул. В петък каналът не излъчва никакви предавания, а само повторения на стари. Това ще се случи и през уикенда, става ясно от съобщения на журналистите от медията в социалните мрежи.

Новият собственик - телевизионният продуцент Мирослав Янев, събрал екипа на предаването "Код 11-13" 15 минути преди ефир и съобщил, че няма да има предаване. Гостите са били помолени да си тръгнат.

Свалено е почти всичко от програмата с изключение на новините.

В продължение на целия петък продуценти са звънели на поканените събеседници, за да отложат участията им, включително и гостуванията през уикенда.

Програмният директор на медията и водещ в ефира й Сашо Диков е подал оставка. Все пак той оставя врата пред себе си, че може да работи и с новия собственик, обяснявайки, че тепърва предстоят разговори между тях.

Диков не е могъл да посочи пред журналистите в медията нито докога телевизията няма да излъчва предавания, нито какви са идеите на Янев за новата програмна схема.

На журналистите в телевизията е съобщено, че ще има разговори с екипите на различните предавания. Някои от тях щели да бъдат запазени, а други – не. Вероятно те ще се водят идната седмица.

Междувременно гости изразяват възмущението си във Фейсбук.