Стопанинът на Кремъл посочи грешка на Дмитрий Медведев

Путин призна, че между отделните части на страната му е имало големи разлики в заплатите

Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев

Дмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сегаЗа съжаление трябваше да вдигнем ДДС (от 18 до 20%). Това каза руският президент Владимир Путин по време на традиционната си "Пряка линия".

"Ние предприехме тази мярка, за да увеличим постъпленията в държавния бюджет и да ги инвестираме в икономиката. Аз разбирам обикновените хора, но вдигането на този данък бе необходимо. Тези инвестиции ще се върнат в джобовете на нашите съграждани", посочи още държавният глава.

Президентът също призна, че между отделните части на страната му е имало големи разлики в заплатите. "Подобна е ситуацията и в различните сектори на стопанството", допълни той. Путин също отбеляза, че трудовите възнаграждения са започнали да се растат. "Ние увеличихме и пенсиите от 1 април, и ще направим още една крачка в тази насока до края на тази година", каза още Путин.

Държавният глава също призна, че в много важни области има дефицит на кадри. "Това е едно от основните препятствия пред нашето здравеопазване. Другите два проблема са липсата на лекарства и достъпността до медицински услуги. Ние създадохме мобилни медицински екипи и ще увеличим техния броя", каза още той. Относно дефицита на лекарства Путин заяви, че е дал разпореждане на здравния министър в Москва - Вероника Скворцова да разреши този проблем.

Стопанинът на Кремъл посочи и каква грешка е допуснало правителството на Дмитрий Медведев. "Лихвите по ипотечните кредити за многодетните семейства останаха на същото ниво", каза Путин.

По-рано от Кремъл съобщиха, че са получили приблизително 1,5 милиона въпроса към държавния глава.