Последното танго! Стягат ли "преврат" здравите сили?

Едно танго на плаца между Радев и Нинова, както казваха в казармата

Светослав Пинтев 
Президентът прави грешка, като влиза в терена на вътрешната политика, където не му е мястото, заяви в сутрешния блок на ТВ Европа „Европа сутрин“ политическият психолог Антоанета Христова. Според нея през последния месец Румен Радев  демонстрира точно обратното, заемайки все повече страната на БСП. Един очевиден факт, който повечето „експерти“ анализатори, тълкуватели и пр.,  неглижират  
стискат очи, за да не го забележат случайно
 Защото той ще доведе до един още по-тежък извод, че президентът ни е кукла в една голяма битка, подготвяща възцаряването на „здравите сили“.
 И вероятно няма никакъв избор, защото е въдворен в кукления театър на марионетките именно с тази цел, а организаторите са се подсигурили тройно. Силно се надявам да не е така, но все повече се сгъстява усещането, че нещата стоят по този начин..Не е изключено, разбира се, той да има водещата роля в куклената армия.  
Едно танго на плаца между Радев и Нинова, както казват в казармата, което като нищо може да стане последното танго на БСП, ако се увлекат. 
„Едни от основните точки, които ще обсъждаме на конгреса са алтернативата на БСП като управляващи и алтернативно предложение за "Бюджет 2018 г.", отбеляза членът на Националния съвет на БСП и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев пред Bg on Air. Те наистина се вживяват като скорошни упрвавляващи, няма майтап.

Дали нямат инстинкт за самосъхранение? 

Или ги притискат от високо място на Север и нямат избор.

  "Атаката със "схемичките", в които "този" бил роднина на "онзи" се появи в седмицата, в която в България беше мисията, която трябваше да подготви следващия мониторингов доклад. Защо според вас се случи това? Това въпрос зададе по време на дискусия доц. Антоний Гълъбов, директор на Лаборатория за публични политики. И каза на глас една друга премълчавана истина: „Обявена е пропагандна война срещу  българското председателство на ЕС. …. Като вметна: „Просто защото две години по-късно г-жа Йончева разбра кой кум, кой сват? Огромният проблем е в това, че съпротивителните ни сили спрямо подобен тип пропагандна война се оказват слаби.“
Ако г-жа Йончева беше разбрала преди 4 години как стояха нещата, цена нямаше да има. Много по-интересно беше тогава.

Коя беше всъщност г-жа Йончева?

Да не би това да е същата Елена, която живееше на семейни начала с един Сергей. А той да не вземе да се окаже онзи шеф на БСП и ПЕС, който конструира и ръководи злополучното правителство „Орешарски“, дошло на власт с нещо като опит за преврат , наречено „Костинброд“, за да ни зароби с едни енергийни проекти, които още 
висят като Дамоклеев меч над нацията ни.
 Кабинет извънредно забавен, ако го гледаш отстрани и не те касае безочието му, но зловещ за страната ни, която управляваше на инат.  
Иначе беше бохемско правителство, в което един министър имаше дете от друг, но вече съжителстваше с шефката на политическия кабинет на премиера, който факт далеч не изчерпваше този многоъгълник. А пък вицепремиерката Зинаида пък била съдружничка на една Моника, която пък стана законна съпруга на Сергей.  Тя назначила още…  Да не продължавам, че ще трябва да напиша цял роман за това правителство, което не ми е детската мечта. Само ще припомня, че  въпросният премиер беше кандидат за президент на ДПС, а финансовият му министър стана депутат от същата политическа сила. Истински сюжет за турски сериал. Не от най-добрите.
Нещо подобно, ама със съветски нюанси, се случвало сега в президентството, твърдят някои колеги. Картинката започва да прилича на подготовка за 

 „Орешарски на 10 степен“

 Пази, Боже. Кръгове в президентството и на върха на БСП бленували ново служебно правителство още преди края на годината и преди старта на европрадседателството на България, както се писа, а на "Дондуков" 2 секретари и съветници вече си били разпределили бъдещите министерски постове. Това безумие било и в дъното на "битката", която президентът обяви, че ще води. На това се дължали и  ожесточените атаки към кабинета на БСП, към които съвсем естествено се присъедини и ДПС. А пък приятели и колеги   на президента  от армията се прескачали по коридорите. Така поне разправят из коридорите на властта.
Междувременно все по-често в социалните мрежи озверели троловете пускат информации от идиотски хибридни сайтчета как президентът щял да въведе извънредно положение, за да изгони корумпираните правителство, как трябвало дружно да го подкрепим. Ти да видиш. Някой опипва почвата и вярва, че може да лови риба в мътна вода. Няма съмнение,че там могат да бъдат уловени едри риби и най-вероятно това ще са  самите инициатори. 
Този път и Кремъл няма да им помогне
А т.нар леви сили, крайно десни в същността си, би трябвало да бягат като дявол от тамян от ново свое управление в близко време, ако имат и грам акъл. То ще последва съдбата на „Орешарски“, ако ще цялата жандармерия и бронирана техника да извадят на улицата, а разработката „Червеи“ да влезе в действие в пълен обем. Едва ли ще издържи толкова дълго, кавото и да става. И

едва ли този път ще им се размине

Проф. Калин Янакиев беше казал преди време, че неуспешните “леви” управления на кабинетите „Виденов“ и „Орешарски“ ще възкръснат още поне веднъж, преди България да излезе от пътя за никъде, че олигархията може да купува партии и избиратели, но не може да удържа власт. Ако плановете им успеят, ще е само веднъж, което не е чак толкова лошо, но едва ли си заслужава да експериментираме. .  
Щабът на кандидат-президента на БСП Румен Радев успя на русофилския събор на язовир „Копринка“ миналата година да предотврати „провокация“, която целеше той да стъпи върху знамената на ЕС и НАТО, ако си спомняте. Провокацията идваше от партията, не от другаде. 
Чудя се дали сега тя няма да се повтори.  Като едно последно танго.