Пореден протест в защита на Пирин в София

В недоволството тази вечер участва и евродепутатът от групата на "Зелените" Ска Келер

Пореден протест в защита на Пирин се провежда в центъра на София. Събралите се настояват в природния парк да не се строи. В протеста се вляха и екоактивисти, които участваха в щафетния маратон в подкрепа на каузата.

В недоволството тази вечер участва и евродепутатът от групата  на "Зелените" Ска Келер. Миналия месец в Страсбург тя се обърна към българския премиер Бойко Борисов и го попита какво мисли за протеста на хиляди хора в София и страната в защита на природата на Пирин. Ска Келер обясни, че иска да увери протестиращите, че гласът им се чува в Брюксел, съобщи Би Ти Ви .

„Ще им кажа, че това, което правят е фантастично и че се чуват. Това е много важно, защото изглежда, че българското правителство не чува протестиращите. Управляващите вървят към това, което са планирали, дори участват в контрапротест, което е доста странно  за едно правителство, но това е тяхно право, разбира се. Но на протестиращите ще кажа, че техният глас се чува в Брюксел, в Европейския съюз и не са сами”, заяви Ска Келер.