Защо посолството на САЩ пропагандира филм за активист на престъпния режим на БКП?

За „антифашисти“ като Вагенщайн американците са най-големите фашисти

Анжел Вагенщайн

Анжел Вагенщайн

Иван Сотиров

Посолството на САЩ организира днес прожекция на документалния филм "Анжел Вагенщайн: Изкуството е оръжие" – посветен на един от най - активните деятели и пропагандатори на терористичната БКП и нейния престъпен комунистически режим. Интересно е с какви мотиви Андреа Саймън и нюйоркската филмова студия „Аркадия“са се спрели точно на образа на този български режисьор?

posolstvo_usa.jpg

В поканата на посолството пише, че продукцията съдържа "фрагменти от емблематичните филми на Вагенщайн". Интересно е дали има фрагменти от емблематичния филм "Наша земя" (1952), със сценарист Анжел Вагенщайн? В него се описва как българските граничари, защитават границите на НРБ от "провокациите на американския империализъм". От този филм на Вагенщайн нашите американски приятели ще чуят например, че 

"Истинските гадове, (които организират стрелба по деца) са тези зад океана"

Крайно време е в САЩ да разберат, че за "антифашисти" като Вагенщайн най-страшните фашисти винаги са били, са и ще бъдат те - "американските империалисти"! 45 години такива като комуниста Джеки Вагенщайн промиваха мозъците на българския народ, като пропагандираха омраза към САЩ и вярност към СССР. 28 години след 10 ноември 1989 г. същите тези хора продължават да насаждат ненавист към САЩ и преклонение към Кремъл. За тях борбата срещу фашизма и антисемитизма са само удобно прикритие, за да се промъкват в американските институции, включително и в посолствата, за да водят отвътре борбата срещу техния екзистенциален враг САЩ. В болното съзнание на тези хора САЩ са враг, защото в тях привиждат меката на "Световната еврейска конспирация" срещу котилото им Москва - "Трети Рим". 

Вижте  филма „Наша земя“(1952), който клеймеше американците като врагове: