Не оплаквайте Острова! Британия е зависима само от Бог и Съдбата си!

Независим Брекзит ще бъде одобрен от Америка на Тръмп - САЩ ще бъде зад Англия

Кромуел и Мей - реформаторите

Кромуел и Мей - реформаторите

Огнян Даскарев

След драматичните събития в Лондон, световната левица и „десните" с големите кавички се превъзбудиха извънредно. СНН, Дойче Веле, Би Би Си и пр. започнаха да крещят победно и денонощно – съкрушително поражение на Тереза Мей, историческа загуба за Брекзит и колко е лошо за Кралството да напусне ЕС. НИКОЙ, обаче не обърна внимание на:
1. 99% от гласувалите в Парламента против Тереза Мей, ВСЪЩНОСТ СА ЗА Брекзит, вкл. и марксистите (лейбъристите на Дж. Корбин)
2. Основната причина за разгрома на Мей е ВАСАЛНОТО споразумение, което тя трябваше да подпише с ЕС, защото ЕС не прие нищо друго. Защо е васално е дълго обяснение – много важна причина – границата между Ейре и Северна Ирландия е компроментирана, което е изцяло недопустимо за почти век кръвопролития между Англия и ирландците. 

Тонове кръв и разделно минало няма как да бъдат заличени

 от неизбраните от никого, жалки брюкселски левичари. Демократичната юнионистка партия(дясна, поддръжник на Мей) не иска да остане насаме с Шин Фейн(ляворадикална ирландска партия, политическо крило на терористите от ИРА). Има и други жизнени причини, поради които сделката на Мей беше правилно отхвърлена от Парламента – който, разбрал – разбрал. И да чете и да се учи. 
3. Тереза Мей няколко пъти предупреди водачите на ЕС, че споразумението няма да бъде прието, но водачите не обърнаха внимание. 
4. Водачите на ЕС не обърнаха внимание на Мей, защото искаха 

да накажат Англия,

 заради невъобразимата дързост да напусне шоколадения им, ислямо-левичарски, социалистически ЕС. Това е основната причина за сегашното сложно положение – злобното желание на Германия , Франция, Испания, и другите ислямо-левичари да накажат Англия за смелостта и. Германия и Франция, безсрамно искат да командват Европа, за сметка на Вишеградската четворка, и да - за сметка на България! И двете страни искаха да лишат 150 хил. български семейства от препитанието им (превозвачите), заради егоизма си на велики, настоящи сили. „Десните", които постоянно обвиняват други(Тръмп) в заплаха за български национални интереси, сега дума не казаха против Германия и Франция! 
5. Какво предстои – Тереза Мей вече спечели гласуване за доверие в Парламента и сега трябва да представи план Б за излизане от ЕС, с неизвестен, но кратък срок. UK трябва да напусне ЕС до 29 март т.г.. Според мен тя няма да успее, защото ЕС няма да се съгласи на нова сделка, няма да има и втори референдум. Това значи, че Великобритания ще напусне ЕС без споразумение, и ще заплува в непознати води, в пълна неизвестност. Оплаквачите на Острова тук заридаха в нестроен хор, до кресчендо - колко ужасно е това за Англия и дори за ЕС. Но така ли е? Ако UK напусне ЕС без договор, това значи: 
- Британия ще се върне към миналото си на свободна страна, 

зависима само от Бог и Съдбата си

 Британия така е живяла столетия успешно – ще живее и в бъдеще. 
- Независим Брекзит ще бъде одобрен от Америка на Тръмп. Америка ВИНАГИ ще бъде зад Англия - очаквайте безброй свободни търговски споразумения, безмитни със САЩ, между първата и петата световна икономика.
- Очаквайте същото с Канада, Австралия и Нова Зеландия, както и с всички бивши британски колонии в Третия свят.
6. Това на вниманието на жалките „десни", за левите, не ми се говори: Не оплаквайте Великата Британия, тя винаги ще бъде велика. Няма причина Британия да не се справи с трудното сегашно положение. 
7. Тереза Мей е изключителна жена – тя премина през безброй бури и оцеля. Именно тя е днешният символ за друга изключителна жена – Маргарет Тачър. Мисля, че това ще пише в бъдещите учебници по история на Европа. 
8. Оливър Кромуел, за някои кръвожаден убиец, за други - велик реформатор, през юни 1647, при най-напрегнатите часове и дни на революцията, се обръща към бунтовния Парламент: „ Вие дойдохте тук да облекчите страданията на народа, но сега вие сте най-големите му страдания. В името на Бога – вървете си!"
9. В първия миг на катастрофалното поражение на Тереза Мей в Парламента, точно за Кромуел си спомних. 
10. Дано и тя да се е сетила за Кромуел!