Шокиращо: Полицаи носят ковчега на руски високопоставен мафиот

Май се връщаме към 90-те години, пише авторът на постинга в Youtube

В социалните мрежи се разпространи видеозапис на погребението на престъпния руски бос Юрий Зарубин, по прякор Заруба. Няколко хиляди души излязоха по улиците преди дни на източния град Амурск, за да изпратят в последния му мафиота. Твърди се, че покойният е удостоен като национален герой, а за погребението трафикът е частично блокиран, след което на пътя се появява задръстване.

Нещо повече, най-важната роля на погребението имали прокурори и служители от полицейското управление, които носели ковчега. Според човек, който публикува клип в YouTube, ковчегът с тленните останки на топмафиота е бил носен от полицаи. "Май се връщаме към 90-те години?", допълва авторът на постинга.

Министерството на вътрешните работи призна, че е имало пазители на закона по време на траурната церемония. "Полицаите изпълняваха своите задължения и охраняваха мероприятие, в което взеха участие много хора", заявиха от ведомството. Във връзка с разпространението на тази информация, ръководството на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за Хабаровския край е определило служебна проверка.