Росен Плевнелиев и Деси Банова: Молим за спокойствие, изсипаха се куп лъжи

Смятах, че това е много лично, много съкровено, но Росен ме посъветва, че трябва да дойдем при вас, каза тя

"Молим за спокойствие. Най-елементарното отношение към една жена е да не я преследваш, да не я снимаш денонощно, да не изсипваш денонощно лъжи по адрес и на единия, и на другия. Прочетохме толкова много неща за себе си." Това заяви президентът Росен Плевнелиев /2012-2017 г./ в "На кафе" по Нова телевизия, където гостува с новата жена в живота си синоптичката Деси Банова. Страшно е положението с лъжите. Блатото започва да мирише по Андрешковски, но оставаме тук, допълни той.

"Смятах, че това е много лично, много съкровено, но Росен ме посъветва, че трябва да дойдем при вас, защото наистина се изсипаха куп лъжи, куп глупости. Благодаря за тази позитивна енергия, защото наистина това помага много", каза Деси Банова.  По думите й разбрала от медиите, че е бременна, че има джип, палати за милиони и десетки мъже. "Няма как да ги спра тези медии и да доказвам кое е истина, кое е лъжа", обясни Деси. 

"Аз минах през толкова години лъжи. Бях най-атакуваният президент. Много ми тежи огромната лъжа, че имам офшорни сметки, че не си плащам данъците, че нося чували с пари", призна Плевнелииев. 

 "Аз знаех, че рано или късно тази бомба ще избухне, но всичко надмина очакванията ми.  Папараци стоят пред дома ми, пред дома на майка ми, коли ме следят. Опитвам се да гледам от веселата страна на нещата", каза Деси Банова в студиото на "На Кафе".

Плевнелиев посочи, че получил поздравления - много бивши президенти вече се запознали с Банова. Двамата ходили на различни форуми през последните три месеца. Първо бившите им половинки и децата им разбрали за връзката им, която датира от три месеца.

Първата им среща била през 2014 година - на форум за климатичните промени в Ню Йорк. Тогава тя взела интервю от Плевнелиев. Днес той посочи, че тогава не е имало никаква искра - просто това било едно от стотиците му интервюта. 
Следващата среща била през април тази година - заговорили се на събитие и тя припомнила за срещата им преди години. По-късно и двамата гостували в "На кафе", разменили си смс-и и се чули. 
"Тогава аз разбрах, че тя е много добра", нежна, посочи той. 
Връзката им започнала в Гърция - двамата пили кафе там. 
Той е много позитивен, честен, начинът, по който разговаряше с всеки един човек, да не обиди някого, невероятно интелигентен, с голямо сърце, споделя Банова. 
Тя говори и за най-тежкия му период - загубата на най-големия му син. Синоптичката разказа, че плакала, когато чела негово интервю, в което той разказва за трудностите.