Песков като клоун: За доклада на Мълър ще бъде докладвано на Владимир Путин

Докладът на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър за резултатите от разследването на приписваната на Русия намеса в американските избори през 2016 г. предстои да бъде прегледан и да бъде преценено дали си струва да бъде анализиран и за него да бъде докладвано на президента на Русия Владимир Путин, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Едно изявление, което е достойно за всеки клоун.
"Първо предстои да бъде прегледан документът и да се реши има ли нещо, заслужаващо анализ", каза Песков.
По-рано днес, на пресконференция във Вашингтон, посветена на оповестяването на пълната версия на доклада на Мълър, американският министър на правосъдието и главен прокурор Уилям Бар заяви, че според изводите от документа Русия се е намесвала в изборите в САЩ през 2016 г., но нито предизборният щаб на сегашния американски президент Доналд Тръмп, нито който и да е от американските граждани е участвал в тази дейност и не е бил в сговор с властите в Русия, посочва ТАСС, цитирана от БТА .
Тази сутрин, преди публикуването на доклада, Песков каза пред журналисти, че в Кремъл не чакат със затаен дъх публикуването на текста. "За нас това не е тема, това не предмет на наш интерес, не е обект на страх или загриженост от наша страна и всички тези доклади на Мълър и други доклади по този повод до днес, с изключение на някои повърхностни непрофесионални съобщения, не съдържат нищо", каза той.