От днес Меркурий е ретрограден - как да действаме

Астрологичното явление продължава до 23 декември

Меркурий е планетата, която отговаря за комуникацията, интелекта, мисленето, обмяната на информация, общуването, пътуванията, търговията, сделките и писането. Ето че отново ще си направим среща с ретроградния Меркурий, само че сега това ще стане в знака на Дева и Лъв.

КАКВО НЕ МОЖЕМ И НЕ Е БЛАГОПРИЯТНО ДА ПРАВИМ ПО ВРЕМЕ НА РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ?

Вероятни са различни препятствия в работата, отмяна на договорености, зацикляне на деловия живот, провал в преговорите. Период, през който често се сриват деловите отношения. Отложете подписването на важни документи и договори, сключените през периода сделки могат да бъдат отменени без причина. Ако нямате възможност да отложите подписването, то четете много внимателно всеки един детайл, вероятността от недоразумение и грешка е огромна. Преговорите могат да тръгнат в съвсем неочаквана посока, бъдете предварително подготвени и за такъв сценарий.

Не вземайте важни решения.
Не се договаряйте за нищо през този период, още по-малко пък слагайте подписа си под каквито и да било документи и договори.
Не започвайте нови делови контакти, те ще бъдат неефективни и краткотрайни. Работете само със старите такива.
Бъдете внимателни при работа с всякакви документи, писма, кореспонденции – има вероятност да ги повредите или изгубите.
Има вероятност от объркване и при плащанията, внимателно проверявайте всяка буква и цифра.
Не подновявайте личните си документи – този процес може много дълго да се проточи, да има несъответствия, грешки, повторно подаване на документите, изгубване и т.н.
Не започвайте нов бизнес.
Не подписвайте трудов договор за нова работа.
Не започвайте обучение, но ако е нещо като допълнителна квалификация или курс – то това е удачно.
Не давайте ръкописи в издателство – ще открият грешки и ще Ви ги върнат.
Бъдете внимателни към информацията, която постъпва към Вас. Тя може да бъде силно изкривена или дори откровена лъжа. Има голяма вероятност от клюки.
Отложете покупката на всякакви електронни устройства – телефони, компютри, таблети.
Въздържайте се от важни покупки, за да не се разочаровате и да похарчете парите си напразно, висока е вероятността да се повредят веднага, да не е същото, което сте искали да закупите.
Най-добре да не тръгвате на път или командировка. Могат да се окажат напразни и ще се наложи отново да ги осъществите след време, но ако това не е първа командировка, то резултатът ще бъде положителен.
Не се препоръчва покупката на автомобил – възможни са скрити дефекти, проблеми с документите, мошеничество и т.н.
Транспортът може да закъснява, да се движи по друг маршрут, да има аварии. Особено внимателни трябва да бъдат шофьорите – да се спазват всички правила на движението. Колкото по-малко пътувания, толкова по-добре.

През този период информацията се изкривява – възможни са неразбирателства между хората. Като резултат ще се появява напрежение в общуването със съседите, съучениците, колегите, роднините. Не се засягайте веднага, може да не сте разбрали всичко съвсем ясно. Следете за всяка своя дума, да не би да я разберат погрешно. Обещанията дадени през този период най-вероятно ще останат неизпълнени.

Срещите с нови хора и нови запознанства едва ли ще имат положителна развръзка.

Ако Вашата работа е свързана с консултирането на хора, то през този период не вземайте нови клиенти – вероятността от грешки е голяма. Работете само със старите.

Не трябва да се бърза.

А какво може да правим на Ретрограден Меркурий?

Възстановяване на стари контакти
Най-добре е да се използва времето за довършване на стари и изоставени работи.
Ако нещо преди не Ви се е получило, то може да опитате отново.
През периода е добре да завършите всичко отложено, особено по-трудните неща.
Преоценка на минали събития.
Преработка на документи и въвеждане на ред.
Корекция на дадена информация.
Висока вероятност за среща със стари познати. Ще Ви се обадят хора, които отдавана не сте чували.
Периодът е подходящ за обмисляне на нови идеи и проекти, а самото им реализиране е за след това при директния Меркурий, когато ще може да видите много по-добре перспективата и новите хоризонти.

Ивелина Рускова, астролог (poznanieto.com)