От Лондон стартира премиерата на „От ръба на пропастта – 1997”(видео)

За драматичните събития на 4 февруари 1997 г разказва президентът Петър Стоянов

Петър Стоянов

Петър Стоянов

Знаково на 4 февруари в интернет от Лондон стартира премиерата на клипа „От ръба на пропастта – 1997”. С архивни видеокадри, снимки и автентичния спомен на бившия президент Петър Стоянов, той ни връща към драматичните събития от 4 февруари 1997 г. – страната е докарана до тежка политическа криза, след управление на БСП, а Георги Първанов и Николай Добрев готвят второ червено правителство, което може да хвърли държавата в гражданска война.

Автор на „От ръба на пропастта – 1997” е продукция на www.mycentury.tv  - Велислав Радев, който от години живее и твори в Лондон, и Джанет Бари.
Радев работи за BBC News в Московското бюро на корпорацията, бил е заместник-ръководител на Руската редакция на Би Би Си. След като напуска Би Би Си стартира портала MyCentury. От 2017 работи по прилагането на МyCentury като образователен ресурс по история в българските училища.

През януари 1997-ма Велислав Радев е непосредствен свидетел с камерата си на събитията около обсадения парламент  и президентството.
„От ръба на пропастта – 1997” разбива  червени митове и манипулации, които се опитват да героизират Николай Добрев и Георги Първанов.  След 4 февруари 1997 г. България реално пое по пътя на интеграцията със Западния свят, членство в ЕС и НАТО.