Официално: Любослав Пенев се изправя срещу Борислав Михайлов за шеф на БФС

Треньорът в школата на Валенсия ще бъде и единственият съперник на Михайлов за поста

Борислав Михайлов и Любослав Пенев

Борислав Михайлов и Любослав Пенев

Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев ще бъде съперникът на Борислав Михайлов за президентския пост на Българския футболен съюз. Треньорът в школата на Валенсия ще бъде и единственият съперник на Михайлов за поста, а той очаква подкрепа от няколко отбора в Първа лига.

За кандидатурата на Пенев съобщи адвокат Радостин Василев, който използва социалните мрежи, за да разпространи бланката с кандидатурата на СуперЛюбо. Утре официално ще бъде обявена кандидатурата на Пенев за предстоящия конгрес на БФС, който ще бъде в началото на следващата година. 

От 2001 година Михайлов е първи вицепрезидент на БФС. Избран е за президент на БФС на 21 октомври 2005 г. На 30 януари 2009 г. е преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегата на конгреса на БФС. На 14 февруари 2014 г. е избран за трети път за президент на БФС. На 22 март 2011 година Борислав Михайлов е избран за член на Изпълкома на УЕФА. Той е първият българин, избран на този пост.

Треньорската кариера на Любослав Пенев започва в средата на август 2008 г., когато е назначен за асистент на Пламен Марков в националния отбор, където остава до уволнението на Марков в началото на 2009 г. След това поема отборите на ЦСКА и на Ловеч, а през 2011 г. е назначен за национален селекционер. В кариерата му следва отново завръщане в ЦСКА и в Ловеч, а преди това е треньор и на Ботев (Пловдив).