Съдийската колегия на ВСС бламира Лозан Панов, отказа да освободи заместника му

До края на деня оставката ми като зам.-председател ще бъде депозирана във ВСС, обяви Красимир Влахов

Със само 4 „за“ и 10 „против“ съдийската колегия на ВСС отказа на Лозан Панов да освободи заместника му Красимир Влахов. Предложението за назначаването на Светла Димитрова за нов зам.-председател на ВКС, съответно, изобщо не бе гласувано. След възобновяване на заседанието колегията все пак гласува и остави предложението за Димитрова „без разглеждане“.

Лозан Панов бе подкрепен единствено от Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова. Така от петимата съдии от ВКС в този съвет трима се обявиха срещу искането на председателя.

Случи се след тягостен дебат, тръгнал от обясненията на Панов защо не иска Влахов и прелял в разсъждения за етиката, морала, синергията и управленските решения. Старта даде самият председател на ВКС, който в обясненията си за кадровата смята стигна до оценки, че Красимир Влахов обича да се харесва, вкопчил се е в поста, близо 9 г. е на ръководна длъжност, а и не се бил явявал конкурс за ВКС.

В отговор част от кадровиците призоваха Панов да не устройва другарски съд и го обвиниха в некоректност и надскачане на рамките.

Неведнъж заявих, че ако аз съм причината съдия Димитрова да не бъде назначена за зам.-председател, веднага ще подам оставката си от този пост. До края на деня оставката ми като зам.-председател ще бъде депозирана във ВСС, обяви Красимир Влахов пред de Fakto.