Младен Маринов: Не бива МВР да се въвлича в опити за предизборни скандали

"Държа МВР да не се въвлича в скандали и проблеми. Още от самото начало сме създали стриктна организация по охраната на изборните секции", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след среща с вицепрезидента Илияна Йотова. 

По думите му предупредителните протоколи се издават на база на сигнали. 

"Всичко, което сме извършии до момента, е на база на реално подадени сигнали. Такива се издават на физически лица, не се ръководим от това кой от коя партия е. През 2017 година са били издадени 3500 предупредителни протокола, до момента са издадени 1200. Има 7 досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес", каза Младен Маринов.

"Получаваме сигнали от цялата страна, с наближаване на изборния ден сигналите за купуване на гласове ще се увеличават. Всеки един от тях се проверява. Не бива МВР да се въвлича в опити за предизборни скандали", прогнозира министърът.

Младен Маринов заяви, че срещата му в президентството не е била по повод изборите, а във връзка с подготвян от Йотова национален форум за чуждестранните студенти с български произход, които се обучават в български висши учебни заведения.