Тайнствен "път за никъде" в Ню Мексико изпарява пътници

Шосето край Албъркърки вече е взел 300 жертви и никой не е чул нищо повече за тях

Тайнствен път в Ню Мексико от десет години изпарява пътуващите по него. Известният като "Пътят за никъде" край Албъркърки вече е взел 300 жертви, като пътуващите по него буквално се изпаряват и никой не чува нищо повече за тях, пише в. "България днес".

Въпреки че пътят е прав 15-километров участък без никакви отклонения, местните твърдят, че масово туристи изчезват безследно, ако решат да пътуват по него. Сервитьорка от местно заведение разказва история за семейство с две деца, които отседнали в кафенето й, а докато бащата пиел кафето си, майката решила да разходи малчуганите с колата. Тримата тръгнали по "Пътят за никъде" и никой не чул нищо повече за тях, както и никой не ги видял. Оцелял само бащата на хлапетата, а нито майката, нито децата се върнали.

Не по-малка слава се носи на "Пътят на Сатаната" в Арканзас, на който властите първоначално сложили номера 666. Пътят не е нито опасен, нито пък със завои, но на него постоянно стават катастрофи. Причината според местните е лимузина призрак, на която са изрисувани череп и кости. Тя се появявала внезапно пред камиони и коли, а ужасените шофьори излизали от пътя и се удряли. Откакто властите са променили номерацията на пътя, инцидентите драстично намалели.

На 35-километрова отсечка от пътя между аржентинските градове Лонкимай и Ангау пък водачите на автомобили губели временно паметта си. Част от шофьорите нямали никакъв спомен как са изминали следващите няколко километра от пътя и често спирали да питат на бензиностанции къде се намират, без да помнят как са стигнали дотам.