Обрат в "Левски": Божков се отказа да купи тима, Спас Русев подари акциите си на Йовов

Основният пакет ще държи Бижутера, а по 20% получават Даниел Боримиров и Димитър Иванков

Васил Божков няма да поеме управлението на Левски, разбра ТОПСПОРТ! Макар че бизнесменът се считаше за сигурен нов мажоритарен акционер на "сините", това няма да се случи. Ситуацията се променя ежедневно. Това е и причината, поради която Николай Михайлов обяви преди дни в интервю, че има напрежение, и "че нещата трябва да станат ясни час по-скоро".

Името на Васил Божков ще присъства дотолкова, доколкото клубът има спонсорски договор с притежаваната от него фирма за букмейкърски залози "Ефбет", с която Левски сключи договор в началото на годината. Според потвърдена информация на медията ни, новите лица, които ще управляват клуба са бивши футболисти. На тях Спас Русев се очаква да прехвърли мажоритарния пакет акции.

Даниел Боримиров ще е част от новия УС, което не е новина, тъй като той и в момента е вторият по големина акционер в клуба. Възможно е основният пакет акции да бъде поверен на Бижутера Христо Йовов, макар че информацията на този етап е непотвърдена. Петър Бакърджиев обяви по БТВ, че почти сигурно 51% от акциите Спас Русев е подарил на Бижутера от Своге, а по 20 на сто са получили другите бивши футболисти на "сините" Даниел Боримиров и Димитър Иванков.